Este Greu sa Faci Videochat?

Fetele care se angajeaza intr-un studio videochat vin din foarte multe domenii de activitate care au in comun comunicarea cu publicul, deoarece si videochatul este un domeniu care depinde de interactiunea cu oamenii din intreaga lume.

Fetele care se angajeaza intr-un studio videochat vin din foarte multe domenii de activitate care au in comun comunicarea cu publicul, deoarece si videochatul este un domeniu care depinde de interactiunea cu oamenii din intreaga lume.

La interviuri se prezinta tinere din toate domeniile de activitate – de la contabila pana la un manager al unui lant de magazine sau vanzatoare intr-un butic. Este si cazul Alexandrei, care a lucrat 2 ani intr-un magazin de haine, ca vanzatoare.

Cum a ajuns sa devina model intr-un studio videochat

Alexandra, model:

  • ‘’Inca din copilarie ma simteam frustrata din cauza diferentei care exista intre mine si prietenele mele, din punct de vedere financiar. Ajunsesem sa am un complex de inferioritate si poate ca acest lucru m-a determinat sa vreau mai mult de la mine. Chiar in prima vara dupa ce am terminat liceul, m-am decis ca e momentul sa imi gasesc un job si sa incep sa pun bani deoparte pentru facultate’’.

A lucrat timp de 6 luni ca vanzatoare intr-un magazin de haine, insa simtea ca primii pasi erau mai mult pe loc si se simtea complet descurajata. Job-ul pe care il avea nu dadea rezultate, moment in care a luat hotararea sa gaseasca un job mult mai bun.

Alexandra, model:

  • ‘’Jobul de vanzatoare la magazin nu doar ca imi manca foarte mult din timp si era foarte epuizant, dar nu imi oferea nici rezultate spectaculoase din punct de vedere financiar. Din fericire pentru mine, momentul in care am trait un sentiment puternic de frustare a fost si declicul care avea sa-mi schimbe viata asa cum nici nu am indraznit sa visez. Am renuntat la job si m-am ambitionat ca de data asta sa gasesc ceva sa-mi placa cu adevarat si sa-mi ofere, totodata, un venit care sa ma multumeasca pe deplin’’.
  • ‘’Am aflat de jobul de model videochat de la o prietena. Initial, am fost extrem de reticenta pentru ca nu stiam ceea ce implica acesta. In plus, mi se parea rusinos sa faci videochat, mai ales ca nu eram genul de persoana dezinhibata si nici nu stiam limba engleza, despre care aflasem ca e foarte importanta in acest domeniu. Cu toate astea, mi-am luat inima in dinti si am participat la un interviu ca model intr-un studio videochat’’.

Era plina de prejudecati, dar, odata ajunsa la sediu, si-a dat seama ca multe dintre ideile sale erau total gresite. La fel de placut surprinsa a fost si cand a aflat ca activitatea de model videochat este la fel de legala ca orice alta activitate de pe teritoriul Romaniei, iar toti banii castigati sunt declarati si se platesc taxele aferente.

Limba engleza, un factor important in videochat

Alexandra, model:

  • ‘’ Inca de la inceput am fost informata ca majoritatea conversatiilor pe care le voi avea in fata camerei vor fi in engleza. Am fost bucuroasa sa aflu ca prin putina ambitie pot invata limba engleza de la zero. Stiam ca este un factor important in videochat. Echipa de la Dolls Studio m-a sprijinit constant sa port conversatii pe teme diverse, sa inteleg cuvintele cel mai des folosite in sesiunile de videochat si sa fac pasii necesari pentru a ajunge la un nivel conversational in doar cateva luni’’.

Cum a fost prima experienta in videochat

Absolut nimic iesit din comun, dupa cum avea sa constate. In sediu, toata lumea munceste – fiecare model sta in camera ei, iar personalul administrativ in birou. In timpul schimburilor de tura si pauzelor este o activitate normala, prietenoasa.

Fiecare model beneficiaza de un training care nu se opreste niciodata, mai exact, pregatire profesionala – cum sa arate bine pe camera, cum sa abordeze diferite modalitati de comunicare, cum sa devina un bun psiholog si cum sa puna in aplicare cele mai bune trucuri pentru a-si fideliza membrii si incepe sa castige sume fabuloase.

Alexandra, model:

  • ‘’Nu m-am gandit niciodata ca o sa fac asa ceva si sunt foarte recunoscatoare ca am avut curajul sa pasesc intr-o lume despre care nu credeam ca exista. M-au ajutat persoanele care m-au intampinat cu multa caldura, m-au incurajat si au vazut in mine o fata capabila. Pentru ca nu aveam experienta, inaintea primei intrari online traineritele foarte empatice m-au pregatit pentru ce avea sa urmeze, iar de acolo, progresul meu a fost unul destul de rapid. Am in spate o intreaga echipa care se ocupa de imaginea mea, trainerite care imi arata cum sa ma comport si cum sa comunic cat mai eficient. Doar cu sprijinul unei intregi echipe am reusit sa trec cu brio peste orice piedica, fie ea emotionala sau morala.
  • ‘’Chiar din prima luna am castigat de 3 ori mai mult decat la job-ul anterior. Mi se parea incredibil! Cu atat mai mult cu cat lucrurile pe care le faceam veneau natural si constau in socializare cu alte persoane din mediul online. Cu timpul, am inceput sa castig sume impresionante, iar in prezent se intampla asta in mod constant. A trecut mai bine de 1 an de cand lucrez la Dolls Studio si nu regret nicio secunda decizia de a deveni model intr-un studio videochat cu adevarat profesionist. Acum, veniturile mele lunare ajung la aproximativ $9000, iar asta mi-a permis sa ma dezvolt atat pe plan profesional, dar si personal. Imi permit sa-mi cumpar tot ce doresc si sa ma bucur totodata de timpul liber pe care programul flexibil mi-l permite. Nu as mai schimba acest job cu altul! Am un sentiment de independenta financiara si libertate deplina pe care nu l-as fi trait la niciun alt loc de munca, iar acest lucru mi se pare absolut fascinant!’’.
Previous
Next Post »