Informatii Utile despre Transportul unei Remorci

Te gandeai sa-ti achizitionezi o remorca insa nu stii daca e alegerea cea mai oportuna? Cu ajutorul materialului de astazi iti vei insusi o serie de informatii utile, ideale pentru toti cei care au in minte aceasta alternativa de transport. Ti-am pregatit informatii despre achizitia unei remorci, despre documente necesare pe care trebuie sa le detina manipulatorul unei remorci, avantaje in utilizare etc. Intr-adevar, remorca poate fi o solutie optima, cu mult mai accesibila si mai fiabila pentru transportul unor produse de diferite tipuri. In ultimii ani remorcile sunt din ce in ce mai utilizate, iar avantajele se vad inca de la prima utilizare.

Am nevoie de permis special pentru a transporta o remorca?

Raspunsul este si da, si nu, in functie de unghiul in care privesti situata si de caz. In marea majoritate a cazurilor poti sta linistit pentru ca in general, o remorca care nu are o greutate foarte mare nu impune conditii speciale. Poti utiliza o remorca auto 750 kg sau sub aceasta greutate, chiar si peste, strict cu permisul de categoria B, necesar la conducerea oricarui autovehicul clasic. Bineinteles, daca detii permis pentru o alta categorie si nu pentru aceasta, in mod evident va trebuie sa te asiguri ca ai permisul corespunzator. In situatiile exceptionale, in care remorca detine o greutate mai mare de 3000-4000 kg este posibil sa ai nevoie de un act special. Cel mai bine este sa verifici periodic legislatia in vigoare cu privire la transportul remorcilor, pentru a fi sigur ca nu vei avea probleme.

Unde ma pot deplasa cu remorca?

In general, nu vei avea probleme pe niciun drum public, dar este ideal sa nu incurci traficul atunci cand ai si alte solutii. De exemplu, iti recomand sa alegi arterele ocolitoare, drumurile care se frecventeaza pentru transporturile marfare sau zonele in care se poate circula cu usurinta, asemeni drumurilor nationale, in special daca folosesti o remorca de o greutate foarte ridicata. Cu cat remorca este mai mare, cu atat poate fi necesara o artera pe masura nevoilor.

Cat timp pot folosi remorca?

Nu exista nicio atestare care sa indice faptul ca poti folosi remorca o singura data sau de 10 ori intr-o zi. Singurul lucru care te va interesa atat pe tine, cat si pe participantii la trafic sau cei care aplica legea, va fi siguranta. Asadar, asigura-te ca remorca aleasa corespunde perfect nevoilor tale si ca nu-ti va face probleme la drum (ca accesoriile de prindere vor fi compatibile si rezistente, ca masina respecta cadrul legislativ in ceea ce priveste greutatea remorcii pe care o poate tracta, ca materialul transportat nu e periculos si ca e bine conservat pe durata transportului).

Cat ma costa o remorca?

N-am putea spune cu exactitate cat este pretul unei remorci. Acest lucru depinde in mare de solicitarile si nevoile tale. Pretul unei remorci este influentat de numerosi factori ce contribuie la modificarea acestuia. De exemplu, daca tu ai nevoie de o remorca cu o capacitate foarte mare, automat pretul va fi mai ridicat si viceversa.

Previous
Next Post »