Confesiuni de Jodie Rhodes

Am ales cartea asta fara sa am asteptari prea mari pentru ca nu auzisem nimic despre autoare. Dar mi-a fost de-ajuns cuvantul “confesiuni” de pe prima coperta, eu fiind o mare iubitoare de biografii si autobiografii. Jodie scrie, confesandu-se, o carte pe care eu nu am putut-o lasa din mana 2 zile. Ne impartaseste credinta ei despre casatorie plecand, evident, de la casniciile esuate ale parintilor si bunicilor ei, a rudelor chiar. 


Se casatoreste, de fapt face un copil, doar pentru ca isi doreste o familie adevarata, crezand ca o sarcina aduce neaparat si notiunea de familie fericita pe care ea nu a avut-o niciodata.  A descoperit ca nu este asa la doar 22 de ani. Apoi relatiile in care a intrat au fost disfunctionale. Jodie nu stia cum sa intretina o relatie, plus ca majoritatea partenerilor ei erau casatoriti. 

Desi viata ei personala era un haos, daca ma raportez la viata ei profesionala, femeia asta a avut doar job-uri platite bine si mai ales job-uri care au ajutat-o sa-si creeze un nume. Cred ca era locul potrivit al omului potrivit, deci a avut mereu probleme la capitolul “a socializa cu cei din jurul nostru”. Pasiunea pentru lectura o indeamna sa scrie. Si scrie, doar ca dintr-o tipa creativa cu un job de zeci de mii de dolari, Jodie ajunge sa traiasca cu ajutorul vocherelor. 

In acest moment al povestii ei, mi-am zis: cata dorinta sa ai sa scrii, incat sa lasi totul si nimic sa nu mai conteze? Nu stiu. Desi pana la urma, mi-a placut doza ei de nebunie, pentru ca autoarea a trait mereu pe muchie de cutit. Si poate ca, pana la urma scrisul ramane forma ei de a se elibera de traumele din viata ei tumultoasa!

Nu ma regasesc in Jodie Rhodes, desi recunosc ca mi-a placut felul ei de a scrie si de a-si povesti viata, pentru asta recomand cu caldura aceasta carte. Aceasta recenzie face parte din campania vALLuntar, initiata de grupul editorial ALL, cu sprijinul Romsilva! Pentru fiecare 15 comentarii, editura ALL impreuna cu Romsilva planteaza un copacel!
Previous
Next Post »