Camerele de Termoviziune sunt Foarte Importante

Camerele de termoviziune creeaza imagini cu radiatii infrarosii. Senzorii din aceste camere pot crea o imagine compozita care afiseaza cu precizie caldura emisa de un obiect, rezultand o imagine in infrarosu care este capabila sa va arate ce nu poate face ochiul liber sau o camera cu lumina vizibila.


O camera termoviziune capteaza si creeaza o imagine a unui obiect prin utilizarea radiatiei infrarosii emise de la obiect intr-un proces care se numeste imagistica termica. Imaginea creata reprezinta temperatura obiectului. Tehnologia de baza a camerelor de termoviziune a fost dezvoltata pentru militari. Aceasta tehnologie ofera utilizari nesfarsite si este disponibila astazi pe scara larga atat pentru incepatori, cat si pentru profesionisti care se bazeaza pe imagistica termica pentru a-si face treaba.

Ce este exact o camera termoviziune?

Inainte de a ne gandi la modul in care functioneaza o camera termoviziune trebuie inteles ce este de fapt. Prin definitie, o camera termoviziune reda o imagine termica care este in esenta un senzor de caldura capabil sa detecteze mici diferente de temperatura. Dispozitivul colecteaza radiatiile infrarosii de la obiectele din jur si creeaza o imagine electronica pe baza informatiilor despre diferentele de temperatura.

Aceste camere pot veni sub mai multe forme. Unele sunt dispozitive mari care trebuie rotite, dar cele mai utilizate camere termoviziune pe care le veti intalni acum sunt cele portabile care sunt ergonomice si controlate de un declansator pentru a initia captarea imaginii.

In timp ce toate camerele de termoviziune au un senzor in infrarosu pentru a alege lungimile de unda in infrarosu, multe au si un obiectiv de lumina vizuala care creeaza o imagine care sa se suprapuna peste imaginea infrarosu, oferind mai mult context si detalii imaginii infrarosii.

Marea majoritatea camerelor de termoviziune au un ecran care ofera o imagine instantanee a imaginii capturate, iar unele pot incarca imediat imaginile intr-o retea sau pot trimite imaginea si chiar video in timp real catre alte dispozitive.

Unde se pot utiliza camerele cu termoviziune?

Exista o gama larga de aplicatii unde camerele de termoviziune sunt indispensabile.
Scurgerile de aer din casa dvs. si din jurul dvs. nu numai ca va pot face locuinta mai putin confortabila, dar va costa si bani in plus. Imaginile termice va permit sa scanati rapid zonele din casa pentru eventualele reziduuri sau scurgeri de aer care contribuie la pierderea de incalzire si racire in casa dvs. Cu ajutorul imaginii termice, puteti identifica zonele din jurul usilor si ferestrelor care nu sunt sigilate corespunzator si puteti folosi imagerul dupa o reparatie pentru a va asigura ca sigilarea a fost facuta corect.

Puteti utiliza chiar si aceste dispozitive pentru a detecta izolatia lipsa in interiorul peretilor si pentru a localiza orice zone de pe acoperisul dvs. care ar putea contribui la problema.

Cum functioneaza?

Standardul obisnuit astazi pentru camera termoviziune arata nuanta galben-portocalie pentru caldura, care devine mai stralucitoare pe masura ce obiectul devine mai cald. Obiectele mai reci sunt afisate cu o culoare albastra sau violet.
Previous
Next Post »