www.certificareiso.ro Asigura un Mediu Sanatos de Lucru si o Viata Sanatoasa

Imi este mila de salariatii care la pensie sau mai inainte de ea se aleg cu boli profesionale grave. Minerii imbatranesc prematur, zidarii raman fara dinti din cauza frigului pe care il indura, cei care lucreaza intr-un zgomot infernal surzesc, cei care inhaleaza substante sau particule otravitoare se imbolnavesc de plamani si tot asa. 


Am cunoscut doamne care au lucrat in petrochimie si aveau tenul si mainile acoperite de pete. Medicii care nu isi iau masuri de precautie iau toti microbii din spitale. Ganditi-va cat de expusi sunt medicii care trateaza bolnavii contagiosi sau pe cei care devin violenti din cauza afectiunilor. 

Pana si in marile restaurante ale hotelurilor de patru-cinci stele, bucatarii stau in caldura excesiva generata de aburi, de temperatura ridicata a cuptoarelor, dar managerii le pun la dispozitie hote de calitate, care sa faca aerul respirabil si sa absoarba mirosul de mancare. 

In zilele cu sala plina si cu tranzit de sute de consumatori, ospatarii parcurg zeci kilometri ca toata lumea sa fie multumita. Se intelege ca mai tarziu vor plati statul in picioare si deplasarile dintr-un loc in altul. 

Poate verifica o firma sau o autoritate conditiile in care lucreaza salariatii la locul de munca? Raspunsul pozitiv demonstreaza ca grija fata de forta de munca a inceput sa primeze, iar acest aspect se poate demonstra cu urmatoarele argumente: 

1. Cu protectia muncii si obligativitatea existentei unor documente care sa demonstreze ca instruirea a fost efectuata cu responsabilitate. La protectia muncii se adauga si instruirea pentru evacuarea cladirii in caz de incendii, inundatii sau cutremure. Fara simulari si pregatiri intense, in cazul evacuarii necontrolate a imobilului oamenii se pot rani grav unii pe altii. La firma la care lucrez au loc regulat astfel de exercitii de evacuare ordonata, sa nu fim surprinsi, in cazul in care ne vom confrunta cu o problema grava. 

2. De certificarile iso, documente care atesta ca firmele au grija ca atat mediul de la locul de munca sa nu fie poluat, dar si natura de ale carei daruri ne bucuram cu totii. https://www.certificareiso.ro/certificat-iso-14001 este locul in care managerii si salariatii invata impreuna sa pretuiasca mediul si sa aiba grija de el ca de propria viata. 

Mediul curat inseamna sanatate si viata lunga, in timp ce aerul viciat otraveste plamanii, iar apa contaminata provoaca boli grave. Un mediu sanatos la locul de munca determina sanatatea fizica si spirituala, in timp ce o atmosfera incordata poate duce la depresii. 

Grija fata de ceea ce ne inconjoara se concretizeaza si prin economisirea resurselor. Nu avem voie sa risipim apa, chiar daca aparent consideram ca este inepuizabila la noi, fiindca suntem norocosi. Avem rauri si izvoare, dar sa nu uitam rapiditatea cu care aceste ape de mare pret sunt contaminate. Am vazut oameni care isi spalau masinile sau covoarele in aceste ape curgatoare, umplandu-le de murdarie si de detergent. Din pacate, au fost descoperite canalizari care deverseaza dejectii in apa curata a raurilor. 

Sa nu uitam ca in statele africane sau asiatice apa valoreaza aur! Se sapa foarte adanc, sa se gaseasca o sursa de apa potabila, iar noi irosim lichidul vital. De multe ori am strans robinetul la serviciu in urma unul coleg grabit sau neatent si in centrul orasului. 

Ar trebui sa ne doara sufletul de cate ori o teava sparta inseamna un parau care curge pe asfalt sau o fantana arteziana care se pierde printre pietre. Si energia electrica inseamna bani si se pierde. Am vazut scurgandu-se si benzina sau motorina din rezervoare sparte, din bidoane depozitate neglijent. 

Avem nevoie de firme care sa duca o politica de mediu onesta si sa investeasca in echipamente menite sa reduca poluare. In prezent exista filtre si instalatii de purificare a aerului si a apei, puncte de reciclare si colectare a deseurilor daunatoare. Gestul de a arunca componente electronice periculoase, cartuse de la imprimante goale cu urme de tus si metale daunatoare organismului ne poate costa mult. Exista parteneri care preiau cartusele folosite de la firme si le depoziteaza in locuri sigure. In calitate de firme mari sau mici putem pune la punct spatii de depozitare a deseurilor periculoase. 

Certificarile ne obliga la toate aceste masuri morale fata de noi insine, dar si fata de generatiile care vin dupa noi. In mod cert toate firmele care protejeaza mediul vor fi respectate, in timp ce poluatorii vor fi detestati si de catre vecinii lor. 

O crescatorie de pasari sau de porci, o rafinarie petrochimica sunt surse de poluare masive si managerii trebuie sa fie atenti si sa aiba grija de oamenii din vecinatate, care sunt obligati sa respire aerul acela, sa suporte mirosul zi si noapte. Certificarile iso impun montarea de echipamente menite sa diminueze noxele emise in atmosfera si sa se faca tot ce este posibil ca in natura sa nu ramana urme ale acestei activitati. 

Dragi manageri, intrati acum pe site-ul firmei care emite valoroasele certificari iso cu acoperire si solicitati-le si veti vedea cum creste gradul de incredere al clientilor si partenerilor in dumneavoastra!
Previous
Next Post »