Un Transport Special

Niciodata nu este prea tarziu sa invatam sa pretuim omul! Trebuie sa facem asta din mai multe motive: fiindca este semenul meu si al tau, deci noi, oamenii, suntem frati; omul reprezinta apogeul creatiunii divine, fiind cel mai pretios din univers; in fiecare dintre noi sunt zbateri, drame si lupte grele, toti suntem muritori, de aceea ar trebui sa ne respectam reciproc si sa ne daruim ce este mai bun si mai frumos.


Inca de la nasterea sa pe pamant, omul se indreapta putin cate putin catre cimitir, acolo unde il asteapta propriul mormant, dar aspectul linistitor este acela ca nu stie cand va inchide ochii si in loc sa se plimbe printre maci, isi va misca degetele pe sub ei! 

Sa nu mai suferim si sa nu ne mai doara atat moartea celor apropiati, sa consideram fenomenul ca fiind un alt inceput si sa avem incredintarea ca ne vom intalni cu cei dragi dincolo, in lumea necunoscuta in care ne ducem toti. 

Sa ii pretuim pe cei la care tinem cat sunt vii, dar si morti! Un om are nevoie de ajutorul apartinatorilor, mai ales dupa deces. Daca in timpul vietii isi poate cumpara singur haine elegante si se poate imbraca si aranja singur, un trup neinsufletit are nevoie sa fie pregatit pentru ceremonia finala. 

Daca un om viu este autonom, merge unde doreste si cu ce doreste, dupa ce moare se impune sa fie transportat elegant, legal si decent. Pentru asta, indiferent unde a avut loc decesul, apartinatorii aleg cea mai buna firma de servicii funerare, care sa asigure transport decedati

Stateam de vorba astazi cu un prieten de familie si mi-a spus suparat: „Stii, cand a murit bunicul dinspre mama, eram la tata, fiindca ma luase sa nu mai plateasca pensie alimentara pentru mine si nu m-a lasat sa ma duc la inmormantare. Durerea din sufletul meu nu va trece niciodata, fiindca nici nu stii, cat m-a ajutat pe mine omul acesta!” 

Cum putem sa ne aratam pretuirea fata de cei dragi, care nu mai sunt printre noi? 

1. Apeland la cele mai bune firme de pompe funebre, sa se ocupe de decedat ca la carte. Sa il aduca din strainatate, sa il spele bine, sa il imbrace elegant, sa il imbalsameze eficient, sa il aranjeze sa fie la fel de frumos ca atunci cand era viu si ne fascina cu prezenta sa! 

2. Discutand cu reprezentantii firmei sa aleaga lucruri bune si frumoase, chiar daca sunt mai scumpe. Ma doare de cate ori aud principiul: „O haina acolo, cea mai ieftina, fiindca mortul nu vede! Oricum putrezeste. Un sicriu din placaj sau din carton, de ce din lemn, daca merge in pamant?” Dar omul acela a muncit: fie ca este tanar sau ca este batran si merita ce este mai bun! Omul acela a crescut copii, pe care i-a hranit si i-a dat la scoala, iar mostenitorii nu il pot rasplati, decat in clipa finala. 

3. Organizand impreuna cu reprezentantii firmei de servicii funerare totul la superlativ si comportandu-ne decent. 

4. Sa nu ii uitam niciodata, sa le pretuim amintirea, sa ii pomenim ca sa nu treaca in uitare!
Previous
Next Post »