Evolutia Mediului Online Romanesc

De 12 ani lucrez in mediul online, ca sa fiu mai precis. Mediul online romanesc a evoluat destul de bine, avand in vedere conditiile si mediul. Infrastructura a fost construita aproape de la zero, nu au fost tehnologii vechi care sa fie inlocuite ci au fost aduse in general noi. Ca urmare, tara noastra este in top in lume cand vine vorba de viteza de acces la internet.


Mai ramane rata de patrundere a internetului la populatie, care e inca mica comparand cu media europeana. Dar vom ajunge si acolo. Au aparut mai multe firme startup in acest domeniu, mai ales in ultimii 5 ani, facand o comparatie cu anul 2014 si acum vedem ca numarul de startup-uri a crescut enorm, au aparut evenimente mai multe, tot in ultimii 5 ani.

Inteprinzatorii trebuie totusi sa se deschida mai mult, sa vorbeasca mai mult despre ideile lor, fara teama ca altcineva le-ar fura, o idee e nimic, executia ei conteaza cel mai mult. Sa vorbeasca mai mult si despre ei fara teama ca ar putea fi interpretata ca lauda, la urma urmei, afacerile se fac intre oameni, nu? Nu intre masini. 

De asemenea, inca mai exista teama de esec, de unde si secretismul cateodata legat de discutiile pe anumite idei. Intreprinzatorul ar trebui sa se teama mai putin de esec, pentru ca esecul nu face altceva decat sa te intareasca, sa te invete, sa fii mai bine pregatit data viitoare. Aceasta teama se pare ca exista in Europa, in general, nu doar in Romania. 

In America de exemplu, esecul nu e ceva care sa te ostracizeze. Lumea nu priveste esecul ca fiind  ceva negativ. Romanii ar putea face multe lucruri bune pe Internet, trebuie doar sa fie mai uniti, mai deschisi unii cu altii, si mai lipsiti de teama de esec.
Previous
Next Post »