Cartile Romantice - O Lectura pe care Trebuie Neaparat sa o Savurezi

Sunt foarte pasionata de lectura, de aceea, atunci cand am ocazia, imi cumpar carti romantice (preferatele mele de altfel) ca sa imi completez biblioteca personala. Deja am citit zeci de romane de dragoste foarte cunoscute, atat de multe incat ma simt in masura sa va recomand si voua cateva titluri. Personal, lectura este cel mai relaxant hobby al meu si ma ajuta sa imi eliberez mintea de grijile cotidiene, chiar daca acest lucru se intampla pentru o ora sau doua.


Ce-i drept, este binecunoscut faptul ca publicul tinta majoritar al cartilor de dragoste sunt femeile, dar exista si barbati care se lasa sedusi din cand in cand de ele (si pe buna dreptate). Sa nu mai spunem ca multe carti, cu toate ca se incadreaza intr-o alta categorie, precum carti de aventura sau SF, au si o componenta romantica in ele, chiar daca aceasta cade pe un plan secundar. Indiferent de context, orice mica poveste de dragoste strecurata intr-o carte mereu va starni curiozitatea cititorului / cititoarei.

Asadar, ce carti romantice merita sa sa cititi?

1. ‘’Dragostea, chiar ea’’ de Corina Sabau. Cartea aceasta mi-a placut foarte mult, deoarece este un roman profund si foarte sensibil, care vorbeste despre cautarea iubirii si a unei insule de stabilitate si siguranta intr-o societate tulburata, incerta. In acest roman, fiecare detaliu capata dimensiuni impresionante, iar scenele de cuplu sunt foarte atent creionate. Atunci cand iubirea apare in viata protagonistilor pe neasteptate, apare atat de puternica si de neasteptata incat acestia hotarasc sa lase totul in urma si sa lupte pentru dragostea lor.

2. ‘’Femeia de ciocolata’’ de Gib I. Mihaescu. Cartea este ceva diferit fata de ce am citit pana acum, dar povestea este una care merita citita – cartea prezinta povestea lui Negrisor, care este obsedat de domnisoara Eleonora (femeia cu tenul ciocolatiu) si se refugiaza in propria imaginatie. Gelos pe rivalul sau, il ucide in inchipuire, afland mai apoi ca acesta a fost gasit mort si in realitate. Dar spectrul acestuia apare in viata reala, incurcand planurile lui Negrisor de a trai experienta erotica cu femeia atat de dorita. Intriga, pasiune si gelozie – trei elemente care se impletesc perfect in acest roman!

3. ‘’Puterea primei iubiri’’ de Clara Wimberly. Nu puteam sa nu trec in revista si ‘’Puterea primei iubiri’’, de Clara Wimberly. Este vorba despre doi adolescenti, care cu ani in urma erau hotarati sa rupa barierele sociale, pentru a-si trai dragostea. Insa baiatul a plecat, iar fata a ramas cu inima zdrobita, dar si cu un secret. Acum el, serif texan, are misiunea de a-i apara viata. Iar ea nu stie cum ar putea face fata reizbucnirii vechii pasiuni, dar mai ales a vinovatiei.
Mai mult ca sigur o sa iti placa aceste carti, mai ales daca esti o fire romantica (asa ca mine). Cu siguranta o sa revin si cu alte romane de dragoste, care din punctul meu de vedere merita o sansa. Asa cum am mai speficiat deja, lectura este cel mai placut si relaxant hobby al meu si nu as renunta niciodata la acest lucru!
Previous
Next Post »