Sfarsitul Lumii

Sfarsitul lumii este unul dintre cele mai interesante subiecte din toate religiile (mitologiile). Isi poarta misterele peste ochii orbi ai celor necunoscatori, isi arata distrugerile si calamitatile celor ce “cred”, si, pana la urma, adoarme in sufletul ateilor, ca o pana cazuta din aripa franta a unei ciori. Nu am privit niciodata sfarsitul lumii cu atata groaza ca acum, ca in dimineata aceasta. Stiam de mic fraier ca mayasii si unii amerindieni cred ca sfarsitul lumii se va intampla intr-un an nume. Dar ce am aflat ieri de la un coleg m-a speriat putintel...


Asa, putin, ca sa nu spun ca m-a facut sa ascult, in dimineata asta neagra si putreda, o predica neoprotestantista asupra Apocalipsei. Alta data as fi ras si mi-as fi batut joc, as fi schimbat repede canalul sau as fi cautat un subiect sportiv, sau, mai degraba, Cable News Network.
Dar am ascultat. Cu siguranta, nu mi-am lepadat convingerile agnostice, asa ceva nu se leapada asa usor. Am devenit, insa, ceva mai receptiv.

Sa revin la colegul meu si la ce mi-a spus el: “Cica un matematician extrem de bun la ceea ce face, adica, logic, matematica, a tradus cap-coada si in aceeasi ordine, Biblia in ebraica. Acesta a descoperit in traducereea sa un cod care incrucisa evenimentul Sfarsitul Lumii cu data de 2020! Ce crezi?”. Sigur, am fost sceptic prima data. Dar pe urma m-am gandit: daca nu e o simpla coincidenta? 

Daca ramanea 2020 doar in sfera de influenta a credintelor amerindiene, sigur nu mi-ar fi trezit niciun fel de senzatie informatia primita, dar nu poate fi doar o coincidenta. Sau putea fi? Nu stiu! Cert e ca l-am ascultat azi pe un pastor, care, ca orice pastor, facea greseli gramaticale. Vorbea despre cat de rau va fi si bam, ma rog, alaiul incomensurabil de vorbe-n vant, incununat de toate stereotipiile parohale.

M-am gandit: “Daca e adevarat, mai avem timp pana in 2020? Oare sa ne pocaim? Sau oare sunt toate niste baliverne nascocite pentru dobandirea puterii politice? Sunt masonii atat de intunecati si conduc lumea din intuneric? Vor ei o societate inchinata anticristului si, implicit, lui Belzebut? Daca ne ia dracu si ajungem cu totii in iad?”. Sigur, am vazut, dupa aceasta, cat de penibil sunt. Am ras si, dupa un minut de ras jalnic, am adormit cu gandul la o bere.
Previous
Next Post »