Iran - O Aventura de Neuitat

Probabil, de multe, ori, te-ai gandit cum ar fi sa vizitezi Iranul. Ai auzit povesti, unele frumoase, altele mai putin frumoase, care te-au facut sa te gandesti si sa te razgandesti de 100 de ori. Si totusi, undeva in inima ta iti doresti sa vizitezi aceasta tara, oricat de controversata ar fi imaginea ei. Pentru linistea ta poti sa accesezi o excursie Iran prin intermediul OxigenTour, care iti va asigura un sejur placut si sigur in aceasta tara. Trebuie sa iei in considerare catvea lucruri pentru care chiar ar trebui sa vizitezi Iranul.


Contrar unor pareri, Iranul este o tara foarte sigura, indiferent daca esti barbat sau femeie. Este una din cele mai sigure tari, indiferent daca alegi sa calatoresti singur sau insotit, ziua sau noaptea. Guvernul din Iran a pus la punct un sistem de securitate foarte bun, ceea ce face ca aceasta tara sa fie ferita de anumite neplaceri, destul de comune in tarile din Orientul Mijlociu.

Iran este o tara extrem de ospitaliera. Daca te vei imprietenii cu localnicii, acestia nu vor ezita sa te invite la masa, pentru acest popor fiind o mare onoare ca un calator sa le calce pragul. Atat la sate, cat si in orase, a-ti face prieteni, va fi un lucru comun.

Calatorind prin Iran, vei invata foarte mult despre istoria antica. Iranul este leaganul uneia din cele mai vechi civilizatii. Cand ne gandim la Iran, ne gandim la Imperiul Persan si sit-uri arheologice precum Pasargadae si Persepolis. Persepolis a fost capitala pentru ceremonii a Imperiului Ahemenid, construit in mare parte ce Darius I. Astazi pot fi zarite ruine ale maretului imperiu, ce te vor purta in timp, in lumi de mult uitate.

De asemenea, Iranul are cea ma mare moscheee din lume in orasul Masshad, cu o arhitectura fantastica, apreciata de catre toti iubitorii de frumos. Iranul are 21 de locatii protejate de UNESCO, dintre care 20 sunt culturale si 1 naturala. Gandeste-te numai la faptul ca Iranul este de 3 ori mai mare decat Franta, asa ca iti poti imagina ce fel de minunatii vei descoperi aici.

Peisajul Iranului este extrem de diversificat. Cu ajutorul OxigenTour vei vedea una din minunile naturale ale acestei tari, si anume Muntele Damavand, un vulcan potential activ. Care este si cel mai inalt munte din tara si cel mai inalt vulcan din Asia. Damavand a fost mentionat inca din scrierile antice ale Persiei, fiind un simbol al acestei natiuni impotriva despotismului. Mai mult, localnicii cred ca muntele are puteri magice, de el fiind legate nenumarate legende, precum si cea a eroului Arash si a sagetii care a marcat granita Iranului.

De asemenea, la 120 de km distanta fata de orasul Yazd, poti vizita desertul Bafq. Este un loc minunat pentru a vedea apusul, calare pe o camila si sa iti faci prieteni noi la o ceasca de ceai specific zonei.

Iranul este mai mult decat poti descrie in cuvinte. Trebuie vizitat pentru a vedea exact ce potential are. Cu siguranta, odata ajuns aici te vei indragosti iremediabil si vei dori sa mai vii. Contacteaza numaidecat OxigenTour pentru a rezerva bilietul catre calatoria spre tara care a fost candva locul unuia din cele mai mari imperii din lume.
Previous
Next Post »