Ce este Masajul Thailandez

Masajul thailandez este un sistem traditional de vindecare care combina acupunctura, principiile ayurvedice indiene si yoga. Tehnicile de masaj thailandez au fost create in urma cu mai bine de doua mii de ani si sunt acreditate medicului personal al lui Buddha, Shivago Komarpaj. Cu toate acestea, ceea ce a fost considerat un masaj thailandez, este mult diferit de masajul thailandez modern. 


Tehnicile de masaj thailandez sunt destinate sa energizeze organismul mai degraba decat sa-l relaxeze, asa cum fac multe alte tehnici de masaj. Adesea, masajul thailandez este numit un masaj de yoga thailandez, iar terapeutii isi folosesc corpul pentru a te aseza intr-o serie de pozitii asemanatoare cu yoga care intind corpul si destind articulatiile, nefiind insa un masaj de tipul "body to body massage". 

Iata cateva lucruri de asteptat in timpul unei sesiuni de masaj thailandez: 
Terapeutul isi va folosi mainile, genunchii si picioarele pentru a-ti aseza / repozitiona corpul sau membrele in diferite pozitii. Tehnicile de masaj thailandez includ comprimarea musculara, mobilizarea articulatiilor si presopunctura pentru a destinde corpul si articulatiile. In urma unei sedinte de masaj thailnadez nu numai ca te vei simti relaxat, dar si energizat.

O sesiune de masaj thai complet include presarea ritmica si intinderea intregului corp. Acestea pot include tragerea degetelor de la maini, degetelor de la picioare, urechilor, mersul pe spatele recipientului si mutarea corpului persoanei care primeste masajul in multe pozitii diferite. Exista o procedura si un ritm pentru masaj, pe care maseurul / maseuza o va adapta pentru a se potrivi nevoilor clientului. 

Beneficiile masajului thailandez 
Masajul thai are multe beneficii. Foloseste presiunea blanda asupra liniilor energetice si a intinderilor de tip yoga pentru a relaxa intregul corp la un nivel mai profund. Acest nivel mai profund de relaxare imbunatateste viziunea personala si starea emotionala. Relaxarea profunda s-a dovedit a promova si un somn mai profund si mai reconfortant. Acest somn adanc permite corpului sa se vindece fizic si te lasa sa te simtiti mai inviorat dupa trezire. Masajul thailandez ajuta la reducerea nivelului stresului individului si la imbunatatirea circulatiei globale. 

Acest lucru se realizeaza prin miscarea treptata a persoanei prin diferite pozitii de yoga, ceea ce va spori flexibilitatea persoanelor, permitandu-le si o gama mai larga de miscari. Miscarile lente din timpul sesiunii de masaj realizate de catre un terapeut profesionist specializat in arta masajului, permit mintii si spiritului sa incetineasca si sa realizeze o adevarata forma de relaxare. Centreaza individul. Stresul este indeparatat din zonele musculare, facilitand o extindere a muschilor mult mai fluida si cresterea nivelului de energie. 

Masajul thailandez imbunatateste circulatia sangelui in organism. Cu o circulatie crescuta, mai mult oxigen va fi adus in creier si se vor reduce numarul de migrene si dureri de cap de care poate suferi o persoana. Cresterea circulatiei reduce sansele de coagulare a sangelui in artere. Masajul thailandez contribuie la reintinerirea si reimprospatarea fiintei, la o gandire mai clara. O sesiune de masaj thailandez iti reaminteste ca masajul nu este doar o presiune aplicata de catre altcineva, ci o echilibrare a corpului prin legarea articulatiilor si relaxarea muschilor prin miscare si presiune strategica.
Previous
Next Post »