Cum sa Ingrijim Elementele din Fier Forjat

Fierul forjat, datorita elegantei si rezistentei, se numara printre cele mai bune si recomandate materiale din care se pot confectiona accesorii si mobilier. Daca va doriti ca fierul forjat sa-si pastreze stralucirea si aspectul de nou, trebuie sa va interesati de metode de intretinere si curatare. Iata cateva sfaturi utile pentru a scapa de petele nedorite ce pot apara pe accesoriile si mobilierul din fier forjat.


Solutii pentru indepartarea petelor de pe fierul forjat

Va doriti ca accesoriile si mobilierul din fier forjat sa-si pastreze stralucirea si rafinamentul cat mai mult timp? In acest sens, nu va ramane decat sa-i acordati atentia cuvenita, astfel incat sa nu lasati timpul sa-si lase amprenta asupra aspectului lui. Praful si mizeria pot face ca fierul forjat sa-si piarda stralucirea. De aceea, trebuie ingrijit din cand in cand.

Daca observati ca mobilierul din fer forjat prezinta anumite pete, este indicat sa le stergeti cu o carpa imbibata in otet de vin alb sau in ulei. Ambele produse fac ca mizeria existenta pe elemente din fier forjat sa fie inlaturata, astfel incat acesta sa-si recapete stralucirea.

Un alt produs naturist cu ajutorul caruia fierul forjat isi poate recapata aspectul este sucul de lamaie. Acesta, bogat in vitamina C, actioneaza, ca si otetul, curatand foarte bine si dizolvand, pur si simplu, petele de pe fierul forjat.

Solutia obtinuta din bicarbonat cu apa ajuta la indepartarea mizeriei si la inlaturarea microbilor. Aceasta curata foarte usor, iar in cazul in care acestea persista, puteti lasa cateva minute sa actioneze, iar apoi sa stergeti suprafata cu ajutorul unei carpe moi umede.

Daca niciuna dintre aceste substante nu te ajuta, si mizeria nu cedeaza, atunci poti sa alegi o perie de sarma sau un smirghel foarte fin. Cu ajutorul acestora poti freca suprafata murdara, iar, in final, poti sterge cu ulei sau otet.

In comparatie cu solutiile chimice care pot ataca fierul forjat, folositi substante natural, ca cele prezentate mai sus, care va vor ajuta sa aveti elemente din fier forjat stralucitoare si fara pete.

Stiati ca fierul forjat dateaza inca din Evul Mediu cand palatele si castelele erau inconjurate din garduri ornamentale?
Previous
Next Post »