Obiectele de Aur si Argint, Printre Cele mai Amanetate Valori

Amanetarea reprezinta un sistem simplu si accesibil de imprumut al banilor. Un obiect este cedat temporar casei de amanet contra unei sume de bani. Proprietarul initial poate recupera obiectul daca achita suma stabilita intr-o anumita perioada de timp. Dintre obiectele cel mai des amanetate sunt cele din metale pretioase.


Amanetarea aurului si argintului pentru obtinerea unui imprumut

Aproape orice obiect de valoare poate fi amanetat. Cu toate acestea, oamenii prefera sa lase ca amanet aur sau argint. Aceast lucru se intampla frecvent pentru ca majoritatea oamenilor au bijuterii sau obiecte din materiale pretioase in casa. O opera de arta sau o antichitate este greu de evaluat de catre o persoana obisnuita. 

Uneori nici nu stim ca avem in casa lucruri cu valoare pe piata antichitatilor. In schimb, despre aur si argint toata lumea stie ca sunt valoroase. Inainte de a lasa ca amanet argint putem chiar noi sa facem o evaluare de acasa, urmarind cu cat este cotat argintul pe piata.

Un alt motiv pentru care oamenii opteaza pentru un amanet de aur, este ca multe din bijuteriile pe care le au nu au o valoare sentimentala si pot renunta usor la ele. In plus, daca bijuteriile au inceput sa se degradeze si o investitie in repararea lor nu se justifica, o solutie ar fi ca ele sa fie vandute unei case de amanet. 

Acestea primesc si bijuterii cu imperfectiuni, fiind interesate mai ales de valoarea materiei brute. Mult mai importanta este puritatea aurului. In general, pot fi amanetate obiecte din aur cu o puritate de 8Ka, 9Ka, 10Ka, 12Ka, 14Ka, 18Ka, 21Ka, 22Ka, 24Ka.

In perioada in care sunt amanetate, bijuteriile sunt pastrate in siguranta in casa de amanet. Doar la sfarsitul perioadei asupra careia cele doua parti s-au inteles, casa de amanet poate vinde bijuteriile. Asadar, daca intentionati sa le recuperati, o puteti face in aceasta perioada, conform datelor inscrise in contractul de amanet.
Previous
Next Post »