Cum puteti Realiza Importuri din China

China este o tara care detine o capacitate de productie foarte mare. Mai simplu spus, in China se poate fabrica “orice”. De aceea, intreprinzatori din intreaga lume apeleaza la fabricantii chinezi pentru haine, jucarii, produse electronice, produse de papetarie si birotica, produse de cosmetice si multe altele. Romania nu este o exceptie. Din contra, comerciantii romani realizeaza tot mai mult importuri din China datorita preturilor avantajoase, cantitatii mari de marfa care se poate importa, termenelor de livrare convenabile, etc.


Procesul prin care se pot realiza importuri din China este unul complex, presupunand parcurgerea mai multor etape: identificarea furnizorilor, stabilirea standardelor de calitate, obtinerea licentei de import, transportul, etc.

Identificarea furnizorului pentru a realiza importuri din China inseamna gasirea unui producator de incredere, recunoscut pentru experienta si certificarile sale in domeniu, cat si pentru capacitatea sa de a intelege standardele dumneavoastra de calitate. Este foarte important in aceasta etapa sa faceti diferenta intre producatorii de calitate si cei pe care trebuie sa ii ocoliti.

O alta etapa foarte importanta daca realizati importuri din China consta in stabilirea foarte clara a standardelor de calitate. In acest sens, inaintea etapei de productie se realizeaza esantioane, ale caror caracteristici calitative si tehnice trebuie sa le verificati foarte amanuntit. Ulterior, se impun mai multe controale de calitate: supervizarea periodica a procesului de productie, examinarea produselor inainte de a fi transportate, etc.

Ultima etapa care trebuie parcursa pentru a finaliza procesul de importuri din China, este transportul. In aceasta etapa trebuie sa va asteptati la anumite cheltuieli suplimentare costurilor de productie: taxe vamale, taxe portuare, taxe pentru bunuri si servicii, taxe de manipulare a marfurilor, taxe de depozitare, etc.
Previous
Next Post »