Top Recomandari pentru Cea mai Buna Cafea Boabe

Obiceiul de a bea cafea in fiecare dimineata este din ce in ce mai putin o simpla rutina necesara, care sa ne energizeze si sa ne mobilizeze pentru ziua care urmeaza. Tot mai multi romani incep sa puna accentul pe calitate si vor sa faca din bautul cafelei un adevarat ritual, un moment de relaxare si destindere care sa ne faca placere cu adevarat. Tocmai de aceea, o investitie intr-un espressor bun pentru acasa se dovedeste a fi o alegere inteleapta.


Se stie ca o cafea este mai buna atunci cand e macinata pe loc, chiar inainte de preparare, asa ca este recomandat sa folosim cafea boabe pentru espresso, fie ca folosim o rasnita, fie ca avem un aparat automat cu rasnita incorporata.

Am selectat mai jos trei dintre cele mai bune cafele boabe pe care poti sa le alegi pentru un espresso ca la carte, cu mentiunea ca sintagma “cea mai buna cafea” este pana la urma o chestiune subiectiva, care tine cont de preferintele fiecarui consumator in parte si de criteriile care fac departajarea, precum gust, crema, aroma, consistenta, culoare, aciditate, continut de cofeina, etc.

1. Lavazza Super Crema. Este cea mai consumata cafea din Italia alegerea numarul 1 a barurilor, cafenelelor si restaurantelor. Este etichetata ca fiind o cafea profesionala, deci se prepara optim la aparatele performante destinate segmentului HoReCa, dar rezultatul va fi unul peste asteptari si la un espressor pentru acasa. Asa cum ii spune si numele, trasatura distinctiva este crema densa si consistenta, cu o aroma delicioasa de miere si migdale.

2. Illy Espresso. De preferat, varianta Medium care se refera la un grad de prajire moderat, nici prea light, nici prea brun. Este sortimentul clasic de cafea Illy, in care preocuparea pentru calitate se vede la cele mai mici detalii, de la cutia metalica argintie in care este ambalata, pana la aspectul boabelor de cafea, intotdeauna 100% Arabica. E drept ca si pretul este unul destul de piperat, de peste 120 de lei per kilogram, dar calitatea este una premium.

3. Pellini Top 100% Arabica. Tot din categoria premium, cafeaua boabe Top de la Pellini poate nu este la fel de comerciala ca cele mai sus amintite, in schimb a obtinut premii de excelenta la concursuri internationale pentru calitatea espresso-ului care se obtine din ea. Se distinge printr-o finete si o aroma invaluitorare.

Pentru un espresso asa cum trebuie, oricare din cele trei variante iti va oferi ce cauti, daca ai si un aparat de cafea pe masura. Iti doresc ca aceste recomandari sa iti faca diminetile mai frumoase si pauzele mai relaxante!
Previous
Next Post »