Noutati de la Autostrada Sibiu-Pitesti

Suntem constienti ca poate parea mai degraba o gluma decat o realitate, dar se intampla! Au aparut noi stiti despre mult promisa si visata autostrada Sibiu-Pitesti, Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere, publicand de curand un nou Sistem Electronic de Achizitii Publice, doua dintre anunturile lor fiind facand referire la atribiurea lucrarilor de proiectare precum si executie a 68 de km din autostrada Sibiu-Pitesti.


Viitoarea autostrada nu va arata chiar ca in poza ideala de mai sus, dar din primele relatari, aflam ca pentru primele doua sectiuni promise (Sibiu-Boita si Boita-Cornetu si Valcea) sunt in plan 9 tunele de 4,95 de km precum si 51 de structuri cu lungimea totala de 10.91km dar si consolidarea versantilor ce vor incadra autostrada.

Pentru cel de al treilea segment se planuieste construirea unui tunel de 1.7km si a 55 de structuri cu o lungime totala de 15.77km si deasemenea, si aici, consolidarea versantilor ce marginesc autostrada, care si in momentul de fata, din loc in loc, sunt unpericol pentru participantii la trafic.

Daca vom trai suficient de mult, s-ar putea chiar sa avem onoarea de a face un drum pe aceasta noua autostrada, toate cele auntate reprezentand momentan mai mult un plan decat un fapt, lucrurile, indiferent de declaratii fiind departe de a se materializa in viitorul apropiat, recunosc cei implicati in proiect.

Ne ramane insa sa speram ca proiectul va fi demarat, mai de mila soferilor, mai de teama UE, important este sa nu mai ramanem in continuare la coada Europei la capitolul drumuri si autostrazi, caci avem o tara frumoasa, unde se pot petrece concedii nemaipomenite, multi fugind de aici si de teama drumurilor anevoioase si riscante chiar pe distante destul de scurte.
Previous
Next Post »