Ganduri catre Sine Insusi de Marcus Aurelius - Recomandare de Carte

Am fost provocata de Miss Z, sa fac o recomandare de carte. Un roman care m-a inspirat si care mi-a calauzit calatoria prin timp pana in momentul de fata. Pentru mine, pot spune cu mana pe inima ca acel roman este "Ganduri catre sine insusi" de Marcus Aurelius, un roman redactat de marele imparat roman, adept al curentului filosofic al caruia sunt si eu fana.


Acest roman are mai mult forma unui jurnal personal decat a unui set de instructiuni a oricarei persoane care doreste sa stavileasca valul de evenimente negative si obstacole care pot aparea pe parcursul unei vieti. Marcus Aurelius a fost un adevarat imparat-filosof pe parcursul intregii sale vieti. A condus cu un grad de intelepciune care la ora actuala nu mai poate fi regasit in clasa politica a niciunei tari.

Si-a recunoscut limitele si a afirmat inca de la bun inceput ca un adevarat lider trebuie sa imbratiseze filosofia si gandirea libera pentru a putea conduce o tara intr-un mod eficient si just. Stoicismul imbratisat de catre Marcus Aurelius si promovat prin cartea sa "Ganduri catre sine insusi" este curentul filosofic care promoveaza curajul, respectul fata de sine insusi si fata de viata in general, dar si recunoasterea limitarilor si imbratisarea lor. 

Fara intelegerea sinelui si fara curajul de a ne schimba si de a ne modela in fata oricarei incercari care ne apare in fata, nu vom reusi niciodata sa atingem adevaratul echilibru in viata. Aceasta este lectia cea mai importanta pe care am invatat-o din "Ganduri catre sine insusi" de Marcus Aurelius, o carte pe care vreau sa o recomand tuturor celor care imi urmaresc blogul si celor care ma inconjoara si in viata reala!
Previous
Next Post »