Autobuze Transformate in Camine pentru Nevoiasi

O miscare sociala din Anglia transforma autobuze in resedinte pentru oamenii strazii. Incepand cu anul 2008, moment care a marcat cea mai puternica criza economica mondiala, Marea Britanie se confrunta cu o problema foarte grava, cea a oamenilor strazii. Numarul acestora a crescut exponential, iar la fel ca si in Romania, statul nu poate sa gaseasca o solutie eficienta si reala pentru acestia. 


Parerea englezilor despre aceasta situatie de-a dreptul dezastruoasa este una impartita. Unii considera ca ar trebui luate masuri puternice impotriva acestora, cum ar fi instalarea de obstacole care sa previna oamenii strazii sa doarma in fata restaurantelor, sau instalarea de brate metalice pe bancile din parcurile londoneze care sa ii impiedice pe acestea sa adoarma pe ele. Alti cetateni britanici au pornit deja, pe cont propriu sa gaseasca solutii pentru oamenii nevoiasi. Astfel, o mica familie din Suffolk a pornit o campanie extraordinar de altruista prin care incearca, cel putin la nivel micro, sa rezolve aceasta problema. 

Familia Brenland a pornit o campanie de crowdfunding prin care a strans 25.000 de lire, suma necesara dotarii unui autobuz cu paturi, o bucatarie si o baie pentru a gazdui oamenii nevoiasi. Autobuzul a fost donat, la fel si utilitatile, iar familia Brenland a inceput sa primeasca in noul azil mobil oamenii strazii care au nevoie de ajutor. Dar nu doar cazarea este oferita de catre acestia ci si consiliere pentru renuntarea la droguri sau alcool.

Oamenii strazii se pot refugia in acest autobuz, doar daca semneaza un acord de consiliere cu ONG-urile care se afla la bordul caminului mobil. Astfel, dupa o perioada de timp si dupa ore de consiliere, acestia sunt ajutati sa isi gaseasca un job si sa fie reintegrati in societate. Modul uimitor in care o singura familie poate reusi sa rezolve, cel putin la nivel micro o problema atat de grava este o adevarata lectie pe care cu totii trebuie sa o retinem.
Previous
Next Post »