Chiar va Porni un Razboi Nuclear

Tensiunile dintre cele doua state au ajuns sa fie cele mai puternice de la separarea Peninsulei Corea. Kim Jong-un continua sa testeze rachetele intercontinental-balistice ale statului comunist si sa faca declaratii incendiare cu privire la viitorul razboi pe care vrea sa il porneasca cu Statele Unite. Conflictul dintre cele doua  state a luat amploare dupa ce Natiunile Unite, la initiativa SUA au instaurat noi sanctiuni economice impotriva Coreei datorita faptului ca acestea refuza sa renunte la testarea rachetelor cu raza lunga si sa desfiinteze arsenalul nuclear de care dispune. In mentalitatea lui Kim Jong-un, singurul zid de aparare pe care Corea de Nord il are impotriva invaziilor straine este insasi acest arsenal. Din acest motiv refuza in continuare sa renunte la testarea rachetelor care vor putea sa transporte un focos nuclear, in cazul unui conflict. 


Daca anul trecut radeam cu totii de capacitatile limitate ale oamenilor de stiinta care dezvolta rachetele Coreene, acum incepem sa ne ingrijoram pentru ca acestea au inceput sa aiba capacitati chiar impresionante de zbor. Ultima racheta testata chiar pe 2 august a zburat aproximativ 5000 de kilometri, fapt care l-a determinat pe Kim Jong-un sa afirme ca va lansa o salva de rachete inspre insula Guam care este un teritoriu ne-incorporat al Statelor Unite. 

Dar daca Corea de Nord va ataca cu bombe nucleare Statele Unite, vor raspunde acestea din urma in aceeasi maniera? Raspunsul este nu, desi orice potential atac din partea Coreei de Nord va reprezenta sfarsitul regimului comunist din aceasta tara, acest sfarsit nu va veni in urma unui nor atomic. Coreea de Nord are importante resurse naturale, fier, zinc, magneziu, aur, cupru sunt doar cateva dintre acestea. Toate metalele rare din pamantul acestui stat insumeaza aproximativ 6 trilioane de dolari. O suma impresionanta, dar care nu poate fi valorificata de actualul guvern datorita conditiilor primitive in care are loc exploatarea. 

In esenta, Statele Unite nu vor risca pierderea sansei de a pune mana pe cele 6 trilioane de dolari pe care le promite teritoriul Corean, bombele nucleare ar face ca exploatarea sa fie imposibila o perioada indelungata de timp. Viitorul este destul de sumbru pentru Kim Jong-un, singurul lucru pe care putem sa il speram este ca populatia statului Corean nu va avea de suferit foarte mult!
Previous
Next Post »