Cum sa Iti alegi Costumul Perfect (Sfat pentru Barbati)

Un costum este unul dintre principalele articole vestimentare pe care un barbat care se respecta ar trebui sa il detina. Un sacou si o pereche de pantaloni care sa il transforme dintr-un simplu barbat intr-un gentleman. Desi unii dintre voi ar fi inclinati sa isi cumpere un costum dintr-un magazin normal si sa urmeze sfaturile vanzatorului, trebuie sa stiti ca purtatul unui costum implica foarte multe reguli de buna conduita care ar trebui respectate. 


Un costum este un articol vestimentar care trebuie purtat doar atunci cand este ocazia, dar cand este imbracat acesta trebuie sa exprime eleganta, incredere si profesionalism. De aceea este foarte important sa stiti principalele reguli pe care trebuie sa le aveti in vedere atunci cand va achizitionati un costum. Daca mergeti la un croitor specializat, acesta va stii exact ce trebuie sa faca, dar cum astfel de costume pot depasi suma de 1200 de lei, este bine de stiut ce trebuie sa urmariti atunci cand mergeti intr-un magazin si va cautati un sacou si o pereche de pantaloni.

Reguli de urmat pentru alegerea unui costum perfect

Umerii sacoului trebuie sa vina perfect pe umerii purtatorului, linia de croitorie a acestora terminandu-se exact unde se termina si umerii dumneavoastra. Maneca sacoului nu trebuie sa faca nici o cuta pe brate, iar aceasta trebuie sa fie indeajuns de lunga incat sa lase descoperit maxim un centimetru din maneca aferente camesei pe care o purtati. Sacoul de asemenea nu trebuie sa faca nici o cuta atunci cand este inchis in zona abdominala, dar trebuie avut in vedere faptul ca gulerul acestuia trebuie sa fie lipit de gulerul camesei. Aceste doua reguli va vor permite sa alegeti un sacou care sa nu fie nici foarte larg, dar nici foarte stramt. 

Un alt aspect important este cel legat de lungimea exacta a unui sacou. Acesta trebuie sa ajunga pana la nivelul podului palmei atunci tineti mana dreapta pe langa corp. La pantaloni, lucrurile sunt mai simple, acestia trebuie sa formeze o singura cuta eleganta pe pantofi, iar talia trebuie sa vina pana sub linia buricului. Intotdeauna cand veti purta un costum trebuie sa pareti ca il meritati, deci pe langa regulile prezentate mai sus, nu uitati codul bunelor maniere si incercati sa fiti un gentleman in orice situatie!
Previous
Next Post »