Ce se Intampla cu Pagina de Facebook dupa Deces

Daca atunci cand oamenii mor, datorita certificatului de deces ei sunt scosi automat din orice baza de date, in mediul onlinie lucrurile nu stau chiar asa, neexistand nicio autoritate sau program care sa stearga conturile de socializare ale decedatilor. Unele platforme online, ca de exemplu Twitter sterg automat conturile daca nu sunt folosite timp de 6 luni, insa cei ce procedeaza asa sunt foarte putini, cele mai multe retele de socializare pastrand la nesfarsit conturile active, printre care si Facebook-ul.


Facebook-ul si cum spuneam, nu numai ei, nu pot sterge conturile de socializare ale cetatenilor fara o cerere din parta acestora sau in cazul decesului, o cerere din partea rudelor sau a unui reprezentant legal, cereri care in extrem de multe cazuri nu vin. In putinele cazuri in care rudele persoanei decedate se ocupa si de acest aspect, contul se poate dezactiva, el ramanand totusi ascuns...

Undeva intr-o baza de date la indemana unor eventuale investigatii din partea politiei. Ceea ce permite Facebook-ul in plus fata de alte platforme ce dezactiveaza sau sterg conturile celor decedati este transformarea paginii intr-una memoriala unde prietenii si apropiatii sa isi poata aduce omagiile si sa poata deasemenea vedea poze din timpul vietii celui sau celei in cauza.

Avand in vedere ca Facebook nu sterge din proprie initiativa conturile nimanui si sunt mult prea putini cei ce solicita in mod expres acest lucru in urma mortii unei persoane din familie, intrebarea ce se pune este ce se va intampla cand numarul profilelor celor morti vor intrece numarul profilelor celor vii, eveniment posibil in 2065 daca platforma nu se mai extinde deloc sau in 2130 daca numarul membrilor ce isi creaza conturi continua sa se inmulteasca la fel de repede.
Previous
Next Post »

1 comentarii:

Write comentarii
Unknown
AUTHOR
16 octombrie 2015, 11:47 delete

Și, totuși, cum se procedează?

Reply
avatar