Ne Place sa “Vrem”, dar Nu Facem

Se pare ca fenomenul de mult uzat, lansat de tineri, ca vor sa aiba o tara mai buna, ca vor sa le fie apreciate calitatile, munca, ca ei sunt viitorul si alte bla bla-uri, se naruiesc imediat cand se pune la mijloc munca efectiva. Toti vor, toti pot reusi, toti se cred mari, dar cand e vorba sa se ajunga acolo, se impotmolesc in propriile lor defecte, sau in cel mai mare defect, acela de a nu excela in tot ceea ce fac. Si gasesc destule motive sa spuna ca nu pot si ca nu au de ce sa mai continue, cu toate ca paradoxal, isi doresc intotdeauna ceva mai bun, mai performant. Dintre motive, multe sunt banale: “nu mai cred in nimic”, “am o perioda grea”, “m-a suparat X”, “nu il suport pe Y”, etc. O dezvoltare a societatii nu poate sta pe spinarea a catorva persoane, a unui grup restrans de tineri, nu ca nu ar fi posibil, dar imposibil pentru Romania. O adormire pe sanul incoerentei, a impasibilitatii si alaptarea mai mult decat trebui, nu o sa ne ofere momentul normal si natural, as spune, al intarcarii.


Nu vreau sa ma dedic ideii ca toata lumea trebuie sa fie perfecta si muncitoare, ar fi absurd, insa un echilibru e nevoie sa il mentinem noi tinerii, un joc menit sa asigure o comunicare adecvata, o coeziune a unei categorii aparte din societate si sa reprezinte elementul care sa balanseze acolo unde e mai multa nevoie. Poate gresesc. E adevarat sunt momente in viata personala care necesita atentia maxima, cum ar fi familia, facultatea, locul de munca, dar motivele de mai sus mi se par mai mult stupide, si chiar daca le ai, chiar daca nu iti place de ceva, de cineva, incerci sa rezolvi problema. Apoi lipsa unor viziuni venite din partea unor tineri lideri, bun organizatori incepe sa lipseasca din ce in ce mai mult. Aici avem o deficienta foarte mare. Oare nu stim sa ii alegem noi? Sau se autoproclama ei cei mai buni? Pot “trata” ei defectele noastre ale tinerilor? Depinde, din nou, de alegerile pe care le facem, ce perspective avem. Tot ce am scris dedic cu mare caldura celor care stiu ce vor de la viata si isi cunosc bine calitatea de tanar si rolul in societate. Ceilalti, pot zice ca as intelege cum vor reactiona.
Previous
Next Post »

1 comentarii:

Write comentarii
Laetitia
AUTHOR
19 noiembrie 2013, 13:23 delete

Acum stau si ma intreb daca acesta e vechiul blog Tlon Society, cel ticsit de Nietzsche si existentialism, is it this one? Pentru ca daca da, I'm just glad you're back :) and I hope you have a long stay.

Reply
avatar